Vluchtwegen

Het verhaal bij deze foto’s begon met een opdracht van mijn fotoclub om een serie te maken naar eigen keuze.

Al langer had ik de sluizen bij Lanaye (B), net over de grens bij Maastricht, op het oog. Imposant industrieel erfgoed uit 1939. De oude sluis is niet meer in gebruik. Ernaast zijn twee nieuwe exemplaren gebouwd, maar die zijn fotografisch nogal saai: betonnen bakken waar het water met grote snelheid in- en uitgepompt wordt. Het lukte nog niet erg met de serie. Steeds kwam ik terug om het toch te proberen. Maar die diepe, donkere bakken met water begonnen mij niet alleen te fascineren, maar ook te beangstigen. Tot ik ontdekte dat er op heel veel plaatsen trappetjes waren om uit het water te klimmen. Dat was een opluchting. En daarmee werden de trapjes ook de rode draad van mijn serie.

naar volgende pagina of terug naar Portfolio